Οι Ακακίες το Μάρτιο στους κινηματογράφους

Εκδηλώσεις

Η One from the Heart παρουσιάζει τις αριστουργηματικές Ακακίες του Πάμπλο Τζιορτζέλι. Το πολυβραβευμένο ντεμπούτο από την Αργεντινή θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις 22 Μαρτίου 2012.

Οι Ακακίες (Αργεντινή – Ισπανία)  είναι μια βαθιά ανθρώπινη ταινία δρόμου που μας παρουσιάζει τον Ρουμπέν, έναν οδηγό φορτηγού που αναλαμβάνει απρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Άιρες τη νεαρή  Τζασίντα και το μωρό της. Δύο πεπρωμένα συναντιούνται, αποκαλύπτουν τις αποτυχίες του παρελθόντος και δημιουργούν υποσχέσεις ευτυχίας. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Πάμπλο Τζιορτζέλι εντυπωσιάζει  με ένα σινεμά της λεπτομέρειας, της διακριτικότητας και της γενναιοδωρίας στοχεύοντας κατευθείαν στην καρδιά του θεατή.

Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της πέρσι στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, στην Εβδομάδα της Κριτικής – Semaine de la Critique όπου και κέρδισε δύο Βραβεία (Soutien ACID/CCAS, Prix de la (Toute) Jeune Critique) πριν αποσπάσει τελικά τη Χρυσή Κάμερα (Camera d’Or) για το καλύτερο ντεμπούτο που παρουσιάστηκε σε όλα τα τμήματα του Φεστιβάλ.

Οι Ακακίες συνέχισαν το ταξίδι τους σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο κερδίζοντας πολλά βραβεία, ανάμεσα τους Βραβείο Orizontes Latinos στο 59ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν καθώς και το Bραβείο Sutherland για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου. Τον Μάρτιο προβάλλονται στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια του εκλεκτικού προγράμματος New Directors/ New Films.

Οι Ακακίες έχουν ήδη προβληθεί με μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.