17 Κορίτσια

Εκδηλώσεις

Η One from the Heart παρουσιάζει τη γαλλική ταινία αυτού του καλοκαιριού

17 Κορίτσια

Μια ταινία των Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν

Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα 17 ΚΟΡΙΤΣΙΑ προβλήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ενθουσιάζοντας το κοινό και καταφέρνοντας να αποσπάσουν την  Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ αποτελούμενη από τους Βασίλη Αλεξάκη (Πρόεδρος), Μισέλ Δημόπουλο, Αμάντα Λιβανού, Γιώργο Τσεμπερόπουλο και Κλεμάνς Ποεζί.

Η προβολή της ταινίας έγινε παρουσία της μιας εκ των σκηνοθετών Μυριέλ Κουλέν, την οποία παρουσίασαν στο κοινό μαθητές του Ελληνογαλλικού Λυκείου «Ευγένιος Ντελακρουά» που ξεχώρισαν την ταινία ως μία από τις αγαπημένες τους της φετινής διοργάνωσης. Η Μυριέλ Κουλέν αποκάλυψε την ιδιαίτερή της σχέση με την Ελλάδα, την οποία θεωρεί δεύτερή της πατρίδα και την έχει καταγράψει σε μια σειρά από ντοκιμαντέρ.

Στα 17 Κορίτσια δεκαεπτά έφηβες παίρνουν συλλογικά μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων στη μικρή επαρχιακή πόλη τους. Γνωρίζοντας ότι θα έρθουν σε ρήξη με τους γονείς και δασκάλους τους και θα παρεξηγηθούν με τους συμμαθητές τους,  αποφασίζουν να μείνουν όλες έγκυες ταυτόχρονα. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό του 2008 που συνέβη σε μια πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι αδερφές Ντελφίν & Μυριέλ Κουλέν διαβάζοντας για το περιστατικό αποφάσισαν να μεταφέρουν τη δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την πόλη Λοριάν, ένα λιμάνι που πριν δεκαετίες είχε ζήσει τις δόξες του αλλά πλέον παρακμάζει και οι νέοι δεν έχουν πολλές ευκαιρίες για μια ζωή διαφορετική από αυτήν των γονέων τους. Θέλησαν να σκιαγραφήσουν  τα πορτρέτα μιας παρέας κοριτσιών που έρχονται αντιμέτωπα με μια βιαστική ενηλικίωση. Στα 17 Κορίτσια πρωταγωνιστούν η φιλία των εφηβικών μας χρόνων, η ομορφιά της νεότητας και η ανακάλυψη της δύναμης του σώματος.

Η ταινία, μια παραγωγή του Ντενί  Φρίντ του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τις ταινίες των αδερφών Νταρντέν, ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα εφηβικά χρόνια: Από την απελπισία στο δυνατό γέλιο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αρκεί ένας φίλος να είναι δίπλα σου. Τα 17 Κορίτσια έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο περσινό Φεστιβάλ Καννών στο τμήμα Semaine de la Critique. Ταξίδεψαν σε διεθνή φεστιβάλ και εξασφάλισαν διανομή σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *