ΑΡΔΕΝΝΕΣ 16/11 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διανομή

Η One from the Heart παρουσιάζει το ντεμπούτο του Ρόμπιν Προντ, ΑΡΔΕΝΝΕΣ. Οι ΑΡΔΕΝΝΕΣ ήταν Επίσημη Πρόταση του Βελγίου για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ενώ είχε κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Στη συνέχεια προβλήθηκε ανάμεσα σε άλλα στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, του Γκέτεμποργκ, της Γκεντ, του Σάο Πάολο και της Γκιχόν, ενώ κέρδισε οκτώ βραβεία Ensors από τη Βέλγικη Ακαδημία Κινηματογράφου. Πρόκειται για τη νέα ταινία των παραγωγών του Bullhead, μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στο Βέλγιο με επιτυχημένη διανομή στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Οι ΑΡΔΕΝΝΕΣ αποτελούν μια αιματηρή ιστορία εκδίκησης και ματαιότητας στην καλύτερη παράδοση των αδερφών Κοέν. Τα αδέρφια Ντέιβ και Κένι ξανασμίγουν μετά την αποφυλάκιση του Κένι τέσσερα χρόνια μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Ενώ ο Κένι είναι έτοιμος να μπλέξει και πάλι με τα ναρκωτικά, υπαίτια για τα λάθη του, ο Ντέιβ και η Συλβί, το κορίτσι που άφησε πίσω ο Κένι, έχουν υιοθετήσει μαζί ένα πιο καθαρό τρόπο ζωής. Τα ναρκωτικά, το έγκλημα, η ζήλεια και οι αδερφικοί δεσμοί δημιουργούν αυτό το σκοτεινό θρίλερ που λαμβάνει χώρα στις Αρδέννες του Βελγίου. Τίποτε δεν θα είναι ίδιο ανάμεσα στα αδέρφια καθώς ξεδιπλώνονται μια σειρά από αποκαλύψεις ενώ το έγκλημα ενώνει και πάλι τις τύχες τους.

«Δύο αδέρφια προσπαθούν να διατηρήσουν τις σχέσεις του στις Αρδέννες, σε αυτό το θαρραλέο Βέλγικο θρίλερ που τα πράγματα δεν είναι τόσο «Κάιν και Άβελ» όπως φαίνονται. Εδώ, σε αντίθεση με τη βιβλική ιστορία, οι αντιπάθειες προέρχονται και από τις δύο πλευρές αλλά δεν εκτονώνονται λόγω της ειλικρινούς αδερφικής αγάπης. Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο από τον Ρόμπιν Προντ, η ταινία δημιουργεί μια στιβαρή οικογενειακή δυναμική που θα εκφραστεί πλήρως στο τελευταίο μέρος της ταινίας». Hollywood Reporter